Ledarskapscoaching

Har du som ledare hört talas om coaching, men känner dig osäker på vad coching är och vart du ska vända dig. Då har du nu kommit rätt. Jag kan hjälpa dig att hitta rätt!
Det finns mängder av coacher, och många är säkert bra. Direkt ska sägas att jag kan inte, och ska inte, vara 100% säker på att kunna välja rätt coach för just dig. Här vill jag peka på några centrala utgångspunkter du kan bära med dig när du (och/eller chef/projektledare) närmar er coachvärlden.

1) Kräv alltid ett första gratis provsamtal, där du och den potentiella coachen får "känna på varandra".

2) Välj alltid en utbildad coach som följer enkla men viktiga och internationellt godtagbara riktlinjer, förslagsvis International Coach Federations (ICFs) riktlinjer (som jobbar utefter 11 kärnkompetenser).

3) Skriv kontrakt med hjälp av din chef eller någon som kan ta på sig beställarrollen när coachcontraktet ska skrivas.

4) Förutom utbildning i professionell coaching så kan en coach "se ut lite hur som helst". Det är t ex inte säkert att han/hon ska kunna mycket om just din bransch. Samtidigt kan det i vissa fall vara en fördel. Kanske är det en fördel om coachen själv varit chef/ledare och/eller läst ledarskap. Tänk och känn efter själv, vad som är viktigt för dig! Om du vill ha någon som kan komma med råd, som kan din bransch, då kanske inte det är coaching du är ute efter, utan en rådgivare/mentor.

Exempel på ledarskapscoacher i Skåne:
MiL Institute
Upspring
Upplyft
Coachcompetence 

Tillbaka till min coachingframsida.


här visas fåglarna


Hjalmar Gullbergs väg 12
070 606 9876
E-post lundgrenn.kent@gmail.comhär visas en skog View Kent Lundgren's LinkedIn profile View Kent Lundgren's profile
This document is maintained by lundgrenn.kent@gmail.com
Initial version: Nov  2008
Last update: