Kent Lundgren

Kent Lundgren  

Födelseort och tidpunkt präglar personligheten. Jag föddes i Kalmar i mitten av sextiotalet, vilket bl a gör att jag håller på Kalmar FF. Är enda barnet till Benita och Åke.

Flyttade till Lund 1988 för att läsa maskinteknik på LTH. Efter examen från LTH och ekonomiansvar på Kalmar Nation 1990/1991 (bokslut 1990), blev det även studier i ekonomi 1992-1994.
Familjen har bott i Falun, Växjö, Norrköping och sedan 2010 är vi tillbaka i Lund.

Familj sedan 1994 med Lotta - 2005 fick vi Erik och 2008 Elin.

Utbildning Civ ing - maskinteknik, Magister i företagsekonomi, Tekn lic - miljöekonomi. Diplomerad ICF coach (se mer i CV, ResearchGate och examensintyg).

Arbetat om ingenjör, forskare, lärare, konsult, administrativt ansvarig, business controller och ekonom (se mer i CV, CV i externa databaser och intyg).
Fokus sista 20 åren har dock fokus varit på ekonomi, oftast som (business/verksamhets)controller, dvs jag har hjälpt divisioner/avdelningar med att analysera deras nuvarande och framtida ekonomi. Förutom att jobba med "vanlig" ekonomi/ controlling (bokföring, kalkyler, budget, bokslut, prognoser, analyser etc), gillar jag att förbättra rutiner/processer och analysera data, arbeta med IT, ekonomisystem, BI-system (som Hypergene, QlikView och Power BI), Excel (Pivottabeller, Power Pivot), ChatGPT etc, för att kunna göra bättre bokslut/kalkyler/nyckeltal/rapporter, och på så sätt kunna förstå historien och kunna "föregripa" framtiden. Jag har nytta av min bakgrund som civ ing, ideellt styrelsearbete, och erfarenhet att "räkna" inom miljö- och energiområdet (exempel på energikalkyler), i rollen som verksamhetsnära controller/ekonom. Från och med våren 2023 - till och med våren 2024 - hade jag ett 70% controller-uppdrag (som "Finance Business Partner") på Adecco/Sodexo på Tetra Pak i Lund.

Tror att vi kan gå mot ett än mer hållbart samhälle, även om det är en så kallad #miljöutmaning. Ibland är det svårt att veta vad man ska oroa sig mest över. Det kan gå att öka farten mot hållbara samhällen genom att söka fakta, samt genom att behålla barnets naturliga nyfikenhet, glädje, kreativitet och naturliga känsla för att allt är möjligt.

De sista åren har jag arbetat ideellt med bl a ekonomi/miljöfrågan som styrelsemedlem i den samfällighet där vi bor ("Långkatekesen"), Skånes vindkraftsakademi, Lunds Naturskyddsförening och Bjärred Saltsjöbad; samt som revisor i Majblomman och Solar Region Skåne.

Fritidsintressen är familj, vänner, skidåkning, segling, tennis, natur (ledare inom Friluftsfrämjandet sedan 2011), motionslöpning och kallbad. Vi hade en segelbåt, Birdie 24:a, i slätbaken utanför Söderköping när vi bodde i Norrköping. Nu har vi en segelbåt, en Scampi, på Stärnö, Karlshamn, Blekinge skärgård (2014, 2015, 2016, 2019, 2021). På vintern har vi åkt en del skidor i: Sälen, Orsa och Ramundberget, Kläppen och Åre.

Det finns många snillrika tjänster som sammanfattar ens närvaro på nätet, här är t ex min gravatar, about.me och min "startsida" (via Buffer).
Tlll slut kan nämnas några bloggar, om ekonomi, om miljö, och här om allt möjligt.här visas fåglarna

Nedan visas mitt twitterflöde:

Följ @kentlundgren på twitter

här visas en skog
This document is maintained by Kent Lundgren
View Kent Lundgren's LinkedIn profile View Kent Lundgren's profile on Linkedin
Hjalmar Gullbergs väg 12
244 66  LUND
070 606 9876
E-post lundgren.kentt@gmail.com
Initial version: Nov 1995
Last update: